Kycklingfilé med pumpa
Tid ca 20 min
4 Portioner
Ingredienser
2 gula lökar, i skivor
1 röd chili, urkärnad, i skivor
2 krm svartpeppar, grovmald
2 msk olja
500 g kycklingfilé, i strimlor
ca 450 g matpumpa, i skal-och kärnfria strimlor (ca 1liter)
2-3 msk fisksås (se recept)
1 dl basilikablad
Tillagning:
Fräs lök, chili och peppar i olja cirka 1 min i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och stek under omrörning ca 2 minuter. Rör ner pumpa och fisksås. Stek under omrörning tills pumpan är mjuk och kycklingen genomstekt, 3-4 minuter. Blanda i basiikan.
Servera med sallad, varm eller kall. Alternativt ät lite mer kyckling och pumpa.
4 Portioner
Ingredienser
2 gula lökar, i skivor
1 röd chili, urkärnad, i skivor
2 krm svartpeppar, grovmald
2 msk olja
500 g kycklingfilé, i strimlor
ca 450 g matpumpa, i skal-och kärnfria strimlor (ca 1liter)
2-3 msk fisksås (se recept)
1 dl basilikablad
Tillagning:
Fräs lök, chili och peppar i olja cirka 1 min i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och stek under omrörning ca 2 minuter. Rör ner pumpa och fisksås. Stek under omrörning tills pumpan är mjuk och kycklingen genomstekt, 3-4 minuter. Blanda i basiikan.
Servera med sallad, varm eller kall. Alternativt ät lite mer kyckling och pumpa.
Kommentarer
Trackback