Kycklingwok med vildris
4 portioner
250 g kycklingfilé
4 dl vildris
1 röd paprika
300 g broccolibuketter
2 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
Kryddsås
5 msk soja
1/2 msk rödvinsvinäger
3 tsk riven färsk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk flytande honung
Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den.. Skär broccolin i små buketter. Koka riset efter förpackningen.. Var noga med att inte överkoka.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Bryn kycklingen i 1 msk rapsolja under några minuter i en stor wokpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till. Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna mjuknat lite.
Lägg riset i woken, häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om.
250 g kycklingfilé
4 dl vildris
1 röd paprika
300 g broccolibuketter
2 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
Kryddsås
5 msk soja
1/2 msk rödvinsvinäger
3 tsk riven färsk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk flytande honung
Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den.. Skär broccolin i små buketter. Koka riset efter förpackningen.. Var noga med att inte överkoka.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Bryn kycklingen i 1 msk rapsolja under några minuter i en stor wokpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till. Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna mjuknat lite.
Lägg riset i woken, häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om.
Marinerade kycklinglår med persiljesallad
2 portioner
4 kycklinglår
Marinad:
saften av citron
2 msk olivolja
1 tsk havssalt (grått)
1 tsk flytande honung
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk gurkmeja
Persiljesallad
2 krukor färsk persilja
1 liten burk majs
1 msk olivolja
saften av en lime
havssalt efter smak
Blanda ingredienser till marinaden i en skål och gnid in den i kycklingen med fingrarna.
Låt stå i marinaden5-10 minuter. Stek i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Hacka persiljan, låt majsen rinna av och blanda alla ingredienser i en skål.
4 kycklinglår
Marinad:
saften av citron
2 msk olivolja
1 tsk havssalt (grått)
1 tsk flytande honung
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk gurkmeja
Persiljesallad
2 krukor färsk persilja
1 liten burk majs
1 msk olivolja
saften av en lime
havssalt efter smak
Blanda ingredienser till marinaden i en skål och gnid in den i kycklingen med fingrarna.
Låt stå i marinaden5-10 minuter. Stek i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Hacka persiljan, låt majsen rinna av och blanda alla ingredienser i en skål.
Kyckling med spenat & fetaost
Servas med quinoa eller vildris.
4 portioner
150 g spenat
250 g kycklingfilé
2 schalottenlök
1 gul paprika
2 msk olivolja
havssalt (grått)
20 körsbärstomater
100 fet fetaost
Blanda med quinoan och ät sedan varm eller kall.
Dekorera med några bladspenat på toppen.
4 portioner
150 g spenat
250 g kycklingfilé
2 schalottenlök
1 gul paprika
2 msk olivolja
havssalt (grått)
20 körsbärstomater
100 fet fetaost
Blanda med quinoan och ät sedan varm eller kall.
Dekorera med några bladspenat på toppen.
Sparris med parmesan och pinjenötter
Superenkelt och jättesomrigt är grillad sparris, undvik de allra grövsta om du kan välja!
600 g grön sparris
30 g pinjenötter
2 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk havsalt (grått)
1 krm svarpeppar
parmesanost i hel bit
citronklyftor
1. Bryt av den nedersta delen av sparrisen, den delar sig själv där den vill brytas.
2. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna, passa hela tiden- det går snabbt!
3 Pensal sparrisstjälkarna med oljan. Salta och peppra. Grilla runtom över glöden, i ca 4-5 minuter. Lägg upp på fat, hyvla över parmesanosten och strö över nötterna. Servera med citronklyftorna.
600 g grön sparris
30 g pinjenötter
2 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk havsalt (grått)
1 krm svarpeppar
parmesanost i hel bit
citronklyftor
1. Bryt av den nedersta delen av sparrisen, den delar sig själv där den vill brytas.
2. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna, passa hela tiden- det går snabbt!
3 Pensal sparrisstjälkarna med oljan. Salta och peppra. Grilla runtom över glöden, i ca 4-5 minuter. Lägg upp på fat, hyvla över parmesanosten och strö över nötterna. Servera med citronklyftorna.