Fläskfilé med saffran & fänkål
4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
salt, peppar
1 pkt saffran
500 g passerade tomater
3 tomater, halverade
2 fänkålsstånd, skivade
bladen av en 1/2 kruka timjan
10 svarta oliver
6 stora kapris
Serving
Med grönsaker
Ugn 200 grader
Gör så här:
1. Bryn filén runtom i matfettet i en stekpanna. Salta och peppra. Skär filén i skivor och lägg dem på ett ugnsäkert fat.
2 Strö på saffran pch passerade tomater. Salta och peppra lätt. Häll det över köttet.
3. Lägg de färska tomathalvorna och fänkålsskivorna brevid köttet. Tillaga i ugnen i ca 20 min eller tills filén är genomstekt.
4. Strö över färsk timjan, oliver & kapris.
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
salt, peppar
1 pkt saffran
500 g passerade tomater
3 tomater, halverade
2 fänkålsstånd, skivade
bladen av en 1/2 kruka timjan
10 svarta oliver
6 stora kapris
Serving
Med grönsaker
Ugn 200 grader
Gör så här:
1. Bryn filén runtom i matfettet i en stekpanna. Salta och peppra. Skär filén i skivor och lägg dem på ett ugnsäkert fat.
2 Strö på saffran pch passerade tomater. Salta och peppra lätt. Häll det över köttet.
3. Lägg de färska tomathalvorna och fänkålsskivorna brevid köttet. Tillaga i ugnen i ca 20 min eller tills filén är genomstekt.
4. Strö över färsk timjan, oliver & kapris.
Kommentarer
Trackback