Ugnsbakad frukt med apelsin och ingeföra
8 portioner
1 apelsin
3 äpplen
3 söta päron, inte för mogna
18 torkade aprikoser
18 torkade fikon
18 katrinplommon, urkärnade
2 dl äppeljuice
1 bit (5 cm) färsk ingefära
Värm ugnen till 200 grader.
Borsta apelsinerna. Skala sedan av några tunna strimlor av skal med en citrusstrimlare eller med den fina sidan på ett rivjärn. Pressa saften ur apelsinen.
Skär varje äpple och päron i fyra delar och ta bort kärnhusen, men låt skalet vara kvar. Lägg bitarna i en ugnssäker gryta eller form och häll över apelsinjuicen. Tillsätt aprikoserna, fikonen och plommonen, äppeljuicen och den rivna ingefäran. Täck med ugnsfolie eller lägg på lock och baka i 1 timme. Rör sedan ner apelsinskal och servera frukten varm eller kall.
Kommentarer
Trackback