Citronstekt lamm med rostade morötter
8 port. Tilllagning ca 1 timme + tid för marinering. Ugnstemperatur 150-250 grader.
ca 1,2 kg benfri lammstek
1 msk smör
3-5 krm salt
2 dl kalvbuljong av fond
Marinad
1 citron, rivet skal och pressad saft
3-4 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
1 msk svartpeppar, krossad
1 kruka färsk eller 1 msk torkad oregano
Rostade morötter
1 kg morötter, i bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk honung
2 msk olivolja
2-3 krm havssalt
1 krm svartpeppar
Blanda marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll den över- Knyt i hop påsen och låt marinera minst ett par timmar i kylen (gärna över natten).
Lyft upp köttet och skrapa bort marinaden.
Bryn köttet runt om fettet i en stekpanna, salta och lägg över i en ugnsform. Vispa ur stekpannan med lite varmt vatten och häll i formen. Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i nedre delen av ugnen i 150 grader varm ugn till 65 grader. Låt köttet vila minst 15 minuter innan det skärs upp..
Vispa ur ugnsformen med kalvbuljongen, sila och servera som skysås.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Lägg morötter och vitlök i en ugnsform. Blanda resterna av ingredienserna, ringla det över och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Servera köttet med skysåsen, morötterna.
Mer grönsaker till det om det så önskas!
ca 1,2 kg benfri lammstek
1 msk smör
3-5 krm salt
2 dl kalvbuljong av fond
Marinad
1 citron, rivet skal och pressad saft
3-4 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
1 msk svartpeppar, krossad
1 kruka färsk eller 1 msk torkad oregano
Rostade morötter
1 kg morötter, i bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk honung
2 msk olivolja
2-3 krm havssalt
1 krm svartpeppar
Blanda marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll den över- Knyt i hop påsen och låt marinera minst ett par timmar i kylen (gärna över natten).
Lyft upp köttet och skrapa bort marinaden.
Bryn köttet runt om fettet i en stekpanna, salta och lägg över i en ugnsform. Vispa ur stekpannan med lite varmt vatten och häll i formen. Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i nedre delen av ugnen i 150 grader varm ugn till 65 grader. Låt köttet vila minst 15 minuter innan det skärs upp..
Vispa ur ugnsformen med kalvbuljongen, sila och servera som skysås.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Lägg morötter och vitlök i en ugnsform. Blanda resterna av ingredienserna, ringla det över och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Servera köttet med skysåsen, morötterna.
Mer grönsaker till det om det så önskas!
Kommentarer
Trackback