Coleslaw med limemajonnäs
4-6 port.
2 äggulor
1 msk soja
1 bird´s eye-chili, finhackad
3 msk pressad lime
2 dl olivolja
7½ dl (225 g) strimlad rödkål
7 ½ dl (225 g) strimlad vitkål
2½ dl (160 g) riven morot
5 dl (180 g) böngroddar
2½ dl (30 g) korianderblad, finhackade
4 salladslökar, tunt skivade
Gör majonnäsen genom att lägga äggulor, soja, chili, en nypa salt samt limesaft i en matberedare. Låt maskinen vara igång och tillsätt olivoljan mycket långsamt - till en början bara några droppar i taget. När ungefär hälften av oljan har tillsatts hälls resten av oljan i en jämn stråle tills allt fhar blandats. Tillsätt 1 msk varmt vatten och rör om väl. Flytta över majonnäsen i en skål, täck över den och ställ i kylskåp så länge.
Lägg i en stor skål båda kålsorterna, morot, böngroddar, koriander och salladslök. Blanda väl. Tillsätt limemajonnäsen, rör om så att den sprids över salladen och servera.
2 äggulor
1 msk soja
1 bird´s eye-chili, finhackad
3 msk pressad lime
2 dl olivolja
7½ dl (225 g) strimlad rödkål
7 ½ dl (225 g) strimlad vitkål
2½ dl (160 g) riven morot
5 dl (180 g) böngroddar
2½ dl (30 g) korianderblad, finhackade
4 salladslökar, tunt skivade
Gör majonnäsen genom att lägga äggulor, soja, chili, en nypa salt samt limesaft i en matberedare. Låt maskinen vara igång och tillsätt olivoljan mycket långsamt - till en början bara några droppar i taget. När ungefär hälften av oljan har tillsatts hälls resten av oljan i en jämn stråle tills allt fhar blandats. Tillsätt 1 msk varmt vatten och rör om väl. Flytta över majonnäsen i en skål, täck över den och ställ i kylskåp så länge.
Lägg i en stor skål båda kålsorterna, morot, böngroddar, koriander och salladslök. Blanda väl. Tillsätt limemajonnäsen, rör om så att den sprids över salladen och servera.
Kommentarer
Trackback