Rödkålssallad med rostade solrosfrön
Kål har en rad läkande egenskaper. Innehåller bla indoler som moverkar cancer
och sätter fart på cellernas avgiftning. Kål främjar matsmältningen.
Åt mera kål om du har kalla fötter ? de kan då återfå värmen.
3 dl rödkål skuren i strimlor
1,5 msk rapsolja kallpressad
1 tsk havssalt
1 tsk citron
1 tsk rosmarin färsk
1 msk solroskärnor, rostade
peppar
Skär rödkålen i strimlor med en kniv och lägg den i en stor skål.
Pressa ihop strimlorna med knytnäven genom att banka på kålen så att den blir
mjuk.
Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
Rör ihop rödkålen och örtoljan och citron noga. Strö över solroskärnorna.
och sätter fart på cellernas avgiftning. Kål främjar matsmältningen.
Åt mera kål om du har kalla fötter ? de kan då återfå värmen.
3 dl rödkål skuren i strimlor
1,5 msk rapsolja kallpressad
1 tsk havssalt
1 tsk citron
1 tsk rosmarin färsk
1 msk solroskärnor, rostade
peppar
Skär rödkålen i strimlor med en kniv och lägg den i en stor skål.
Pressa ihop strimlorna med knytnäven genom att banka på kålen så att den blir
mjuk.
Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
Rör ihop rödkålen och örtoljan och citron noga. Strö över solroskärnorna.
Kommentarer
Trackback