Dipp

Vitlöksdipp till råa grönsaker :>


2 hela vitlökar
6 msk olivolja
1 liten gul lök, finhackad
2 msk citronsaft
3 msk tahini (sesampasta)
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Bryt vitlökarna i klyftor men skala dem inte. Lägg dem på en bakplåt och rosta dem i 200 grader varm ugn i 8-10 minuter. Låt dem sedan svalna några minuter.

Skala vitlöksklyftorna när de är svala noga att hanteras. Hacka dem fint.

Hetta upp olivoljan i en kastrull eller stekpanna och lägg i vitlök och lök. Stek dem på svag värme i 8-10 minuter tills de mjuknat. Rör om då och då. Dra kastrullen eller stekpannan från värmen.

Rör ner citronsaft, tahini och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Servera dippsåsen med råa grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0