Fiskgryta med sting

Detta låter som en ny favvorätt :p tack Jonas ;)


2-4 portioner

schalottenlök, 4st
ca ett litermått färsk bladspenat
havsalt
olivolja
1/2 gul och 1/2 röd paprika
en näve färska champinjoner
2-3 pressade vitlöksklyftor
ca 1 msk riven färsk ingefära
1/2 röd chilipeppar, finhackad
2 sharonfrukter
1 1/2 avokado
1 bukett färsk basilka

150-200 färska räkor
300-400 g laxfilé
ca 200 g vitfisk såsom havskatt eller kolja

Skär fisken i stora tärningar och skala räkorna. Fisken ska stekas i en separat panna och blandas ihop med grönskaerna.
Hacka schallottenlökn och fräs den tillsammans med vitlök och spenat i en panna med olivaolja. Salta. Lägg sedan i strimlad paprika och hackade champinjoner, liksom den finhackade chilin och ingefära. Kom i håg att kärna ur chilin först!

Blanda i den tärnade sharonfrukten och räkorna mot slutet, likson avokadon som skedas i. Slutligen nyper du av all basilika ifrån buketten och delar den med fingrarna med den singlar ned och ger grytan den spännande touchen.

I en annan panna wokas den grovskurna fisken. De stora tärningarna vänds runt i lite olivolja och får lagom färg och smak av en nypa havssalt. När fisken fått fin färg så kan man med fördel blanda allting i samma panna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0