Gratinerad fårost på melonbädd
2 portioner
80 g sockerärter
2 späda morötter
½ mogen honungsmelon
2 små fårostar (ca 50 g vardera)
½ tsk färska timjanblad
2 tsk lönnsirap
1 tsk medelstark senap
1 msk citron
örtsalt
nymalen peppar
1 tsk kapris
1 tsk valnötsolja
2 msk hackade valnötter
Ett uppfriskande och somrigt tilltugg med en sötsur dressing.
Tvätta och putsa sockerärterna. Dela baljorna på mitten. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär melonen i skivor. Avlägsna kärnorna och ta bort skalet. Lägg osten i en liten ugnsfast form. Strö timjan och ringla 1 tsk lönnsirap över osten. Gratinera osten i ca 10 minuter tills den börjar smälta.
Blanda resten av lönnsirapen, senap, äppelcidervinäger, örtsalt, peppar, kapris och valnötsolja till en dressing med visp.
Lägg upp grönsakerna och melonskivorna på två tallrikar. Lägg på osten och strö över hackade valnötter.