Kanelkryddad morotsoppa
Kanelkryddad morotsoppa
Recept från Coltings kokbok.
Finns att köpa i receptionen på Onyx (förrutom bokhandeln).
2-4 portioner
1 squach
1 skalad och hackad gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
6 koppar vatten
1/2 morötter, skalade och hackade
1 msk färsk ingefära, skalad och strimlad tunt
2 tsk kanel
svartpeppar
1 knippe persilja
Värm ugnen till 175 grader.
Dela squashen på mitten och kärna ur den. Grädda den i ugnen på en smörad plåt med skalet upp till 35-40 min. Kyl sedan av och gröp ur innandömet.
Fräs vitlök och lök i olivolja i en stor gryta tills de är mjuka men inte bruna. Häll på vattnet, den tärnade squashen, morötterna och ingefäran. Koka upp och låt det sjuda i ca 20 minuter då alla grönsaker skall vara mjuka. Använde sedan en stavmixer och mixa soppan till en puré. Värm upp soppan igen, krydda med svartpeppar, kanel och garnera med persilja.
Komplettera: För ett proteinrikare alternativ kan man äta soppan med kokta ägghalvor