Marinerad blomkål

Marinerad blomkål

1 litet blomkålshuvud
1 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor
2 knipplökar
1 selleristjälk
4 msk olivolja
4 msk vitvinsvinäger
nymalen vitpeppar
havssalt
1 knippa gräslök

En läcker vegetarisk tapas som får sin utsökta smak efter bara några timmar i marinad. De små blomkålsbuketterna kokas först och får sedan ligga i en marinad av olja och vinäger.

1. Tvätta blomkålen och bryt den i små buketter. Koka blomkålsbuketterna i en gryta med saltat vatten och pressad citron i 5-8 minuter. Smaka för att känna när blomkålen är färdig. Den ska vara mjuk men inte falla sönder. Låt blomkålen rinna av men häll inte bort kokspadet.

2. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Putsa, tvätta och skiva knipplökarna och selleristjälken. Fräs lök- och selleriskivorna i olivoljan.

3. Häll 4 msk av blomkålsspadet och 4 msk vitvinsvinäger över grönsakerna. Koka upp och låt dem sedan sjuda på svag värme i 3 minuter.

4. Smaka av grönsakerna och marinaden med salt och peppar och häll alltsammans över blomkålen. Tvätta gräslöken. Hacka och strö den över blomkålen. Låt tapasen svalna under minst 2 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0