Kyckling lergryta med grönsaker
4 portioner
1 hel kyckling
1 tsk salt
1 tsk Lantbuljong (hälsokost)
1 skivad rödlök
2 skivade morötter
1 skivad zucchini
1/2 dl palsternacka (eller rotselleri)
Lägg lergrytan i blöt i ca 30 min.
Dela den färska eller tinade kycklingen på mitten. Gnid in den med lite salt och buljong. Täck botten i lergrytan med löken, morötter, zucchinin och palsternacka. Lägg kycklingen ovanpå och lägg den sedan i resten av grönsakerna tills det är fullt. Lägg på locket och sätt in i kall ugn. Sätt den på 200 grader. Kolla efter 1 1/2 timme om köttsaften är genomskinlig, isf är kycklingen klar. Servera med vild eller råris och eventuellt en grönsallad.
1 hel kyckling
1 tsk salt
1 tsk Lantbuljong (hälsokost)
1 skivad rödlök
2 skivade morötter
1 skivad zucchini
1/2 dl palsternacka (eller rotselleri)
Lägg lergrytan i blöt i ca 30 min.
Dela den färska eller tinade kycklingen på mitten. Gnid in den med lite salt och buljong. Täck botten i lergrytan med löken, morötter, zucchinin och palsternacka. Lägg kycklingen ovanpå och lägg den sedan i resten av grönsakerna tills det är fullt. Lägg på locket och sätt in i kall ugn. Sätt den på 200 grader. Kolla efter 1 1/2 timme om köttsaften är genomskinlig, isf är kycklingen klar. Servera med vild eller råris och eventuellt en grönsallad.
Kommentarer
Trackback