Sparris med parmesan och pinjenötter
Superenkelt och jättesomrigt är grillad sparris, undvik de allra grövsta om du kan välja!
600 g grön sparris
30 g pinjenötter
2 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk havsalt (grått)
1 krm svarpeppar
parmesanost i hel bit
citronklyftor
1. Bryt av den nedersta delen av sparrisen, den delar sig själv där den vill brytas.
2. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna, passa hela tiden- det går snabbt!
3 Pensal sparrisstjälkarna med oljan. Salta och peppra. Grilla runtom över glöden, i ca 4-5 minuter. Lägg upp på fat, hyvla över parmesanosten och strö över nötterna. Servera med citronklyftorna.
600 g grön sparris
30 g pinjenötter
2 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk havsalt (grått)
1 krm svarpeppar
parmesanost i hel bit
citronklyftor
1. Bryt av den nedersta delen av sparrisen, den delar sig själv där den vill brytas.
2. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna, passa hela tiden- det går snabbt!
3 Pensal sparrisstjälkarna med oljan. Salta och peppra. Grilla runtom över glöden, i ca 4-5 minuter. Lägg upp på fat, hyvla över parmesanosten och strö över nötterna. Servera med citronklyftorna.
Kommentarer
Trackback